Sedumdak van NatureGreen
Een sedumdak, wat is dat? Een sedumdak is eigenlijk een tuintje op uw dak, welke bestaat uit sedums en eventueel kruiden. Ik wil een sedumdak kopen, welk sedumpakket moet ik dan hebben? Bij NatureGreen hebben we verschillende sedumpakketten. We geven u graag advies over het juiste sedumpakket voor uw situatie. Vraag daarom een offerte aan of lees meer over een sedumdak en de verschillende pakketten.

Sedumdak systemen
Onze sedumpakketten worden opgebouwd uit verschillende lagen met bovenop een vegetatiemat. De vegetatiemat is een mat met doorgewortelde planten, die voor minimaal 90% begroeid is.
Het sedumdak systeem Lichtgewicht Sedummat is speciaal ontwikkeld voor daken, die weinig gewicht kunnen dragen. Ideaal voor uw dakkapel, uitbouw of schuur.
Het sedumdak systeem Kruiden groendak is speciaal ontwikkeld voor meer biodiversiteit. De kruiden bieden een rijke bron aan voedsel voor insecten.
Een ander type sedumdak syteem zijn de Sedum Cassettes. Deze zijn ideaal voor kleine oppervlaktes, als uw dakbedekking op korte termijn vervangen moet worden of als u het groen wilt meenemen bij een verhuizing. Deze kunt u namelijk in z’n geheel weer van het dak afhalen.
Voor daken met een hellingshoek groter dan 25 graden hebben we aparte systemen. Voor dit systeem kunt u bij ons een offerte aanvragen.
Twijfelt u over het juiste sedumdak? Met onze keuzehulp ontdekt u direct het juiste advies voor uw sedumdak!
Doe de keuzehulpDit zeggen onze klanten
Onze sedumpakketten
Sedum
Cassettes
Lichtgewicht
Sedummat
Carbon
Groendak
Standaard
Sedumdak
Wat is een sedumdak?
Met een sedumdak wordt een dak een mooi groen, bloeiend en kleurrijk dak. Sedum is een sterk vetplantje wat in alle omstandigheden goed groeit en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Onze sedummatten zijn standaard begroeid met circa 12 verschillende soorten sedum en kruiden, wat een mooie variatie aan kleuren geeft.
Een groendak bestaat uit handige kant-en-klare sedumcassettes of uit sedummatten. Onze sedumpakketten zijn bestaan uit verschillende lagen, welke over elkaar heen worden gelegd. Zo ontstaat een sedumdak. Een dak met sedum wordt opgebouwd met de volgende lagen:
- Wortelwerendfolie
- Beschermdoek
- Drainagemat met filtervlies
- Substraatlaag
- Sedummatten
Een groendak heeft een levensduur van circa 30 tot 50 jaar. Goed onderhoud is hierbij wel belangrijk is. Daarnaast geldt dat de onderliggende dakbedekking niet eerder aan vervanging toe is.
Waarom kiezen voor een sedumdak?
Een sedumdak brengt veel positieve effecten met zich mee. Dit zijn er pas een paar…
Veelgestelde vragen over een sedumdak
Onze sedumpakketten kunnen 30 tot 42 liter per m² vasthouden. Sedumdaken kunnen helpen tot vermindering van de waterproblematiek. Dit komt doordat ze water vasthouden, absorberen en maar een gedeelte weer langzaam afvoeren. Tijdens zware regenbuien kunnen sedumdaken daarom helpen bij de ontlasting van het riool. De wateropslag op een sedumdak is ook de reden dat het waterschap deze duurzame maatregel stimuleert en aanbeveelt. Waterschappen zijn altijd op zoek naar oplossingen voor waterproblemen in Nederland, met name in de steden.
Een sedumdak heeft een levensduur van 30 tot 50 jaar.
Hierbij geldt wel dat goed onderhoud belangrijk is en de onderliggende dakbedekking niet eerder aan vervanging toe is. Is uw dak dus al een dagje ouder en overweegt u een sedumdak aan te schaffen, dan is het aan te raden om eerst de dakbedekking te laten vervangen. Zo kunt u zo lang mogelijk van uw groendak genieten!
EPDM, Bitumen en Betondaken zijn het meest geschikt voor een sedumdak. Daarvan is EPDM al wortelwerend en is een wortelwerend folie dus niet nodig. Het voordeel van een betondak is dat het erg veel gewicht kan dragen!
Ja, u kunt op een sedumdak lopen, maar doe dit alleen bij noodzakelijke activiteiten, zoals het wassen van ramen of het uitvoeren van onderhoud. Sedum is veerkrachtig. U zult zien dat u het sedum wat plat loopt, maar dat het sedum weer overeind staat na een of meerdere dagen.
Loop niet op uw sedumdak als het vriest, want dan breken de planten sneller. Het gevolg is dat de planten minder veerkrachtig zijn en u ze kapot loopt.
Laat materialen niet langdurig op uw groendak liggen. Sedum heeft namelijk licht nodig om te overleven.
Het verzadigd gewicht van onze sedumpakketten is 45 tot 80 kilo per m². Onze Sedum Cassettes en het Kruiden Sedumdak zijn het zwaarst, namelijk 75-80 kilo per m². Onze speciale Lichtgewicht Groendaksystemen zijn 45 of 60 kilo per m².
Ja, u kunt een sedumdak zelf aanleggen. Dit is eigenlijk best simpel. U maakt het dak schoon en plaatst daarna de verschillende lagen van het sedumpakket over elkaar heen. Ook wordt er een bescherming over de afvoer geplaatst en creëert u een grindstrook.
Als u materialen te zwaar vindt om het dak op te tillen, uw dak hoog is of u een groot dak heeft, kunt u er ook voor kiezen om de aanleg te laten doen door NatureGreen. Wij hebben een aantal hoveniers die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van sedumdaken.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!
Wie is NatureGreen?
Een sedumdak kopen vraagt om goed advies. Bij NatureGreen vinden we het belangrijk om klanten optimaal van dienst te zijn. Daarom kunt u bij ons een offerte aanvragen en wordt uw situatie helemaal doorgenomen. Op deze manier bieden we zekerheid en kwaliteit van uw nieuwe sedumdak.
Een aantal dingen wat ons kenmerkt:
- Persoonlijk advies voor uw situatie.
- Overzicht van alle subsidies in Nederland.
- Sedum, direct van onze kwekerij.
- Klanten geven ons een 9,8 in Google Reviews.
- Partner van NL Greenlabel
Laten we samen de grijze daken groen maken!
Offerte aanvragen Contact opnemen