DuMaVa subsidieregeling
De subsidieregeling voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed maakt het mogelijk om vastgoed te verduurzamen en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen. Op deze pagina kunt u onze whitepaper downloaden met alle informatie en vertellen u wie er in aanmerking komt voor deze subsidie.
Whitepaper Wie komt er in aanmerkingDuMaVa subsidie 2024
De Rijksoverheid stelt deze subsidie vanaf 22 april 2024 opnieuw beschikbaar voor maatschappelijke instellingen met vastgoed in Nederland. Met deze DuMaVa regeling wil de overheid vastgoed-eigenaren stimuleren om belangrijke stappen te zetten richting duurzaamheid en energie-efficiëntie.
Eén van de duurzame maatregelen, waarmee u aanspraak kunt maken op de DuMaVa subsidie, is een groendak. Een maatregel dat relatief weinig kost en veel voordelen heeft en echt impact maakt.
Meer over een groendakDuurzame maatregelen onder de DuMaVa subsidieregeling
Onder de DuMaVa subsidieregeling vallen verschillende maatregelen, waarmee u uw vastgoed kunt verduurzamen. Behalve een groendak, kunt u ook voor warmtepompen, HR-glas en nog meer duurzame maatregelen subsidie aanvragen. Ook is het mogelijk de duurzame maatregelen te combineren tot een maximum van drie of zelfs vier of meer bij het integraal uitvoeren van een verduuzamingsproject.
Wilt u meer weten over de DuMaVa subsidie? Vraag dan hieronder ons whitepaper aan, waarin u onder andere leest welke sectoren er in aanmerking komen, welke duurzame maatregelen er nog meer onder de DuMaVa vallen, wat de DuMaVa voorwaarden zijn en hoe u de DuMaVa subsidie aan kunt vragen.
Na het invullen van uw gegevens, kunt u de DuMaVa whitepaper direct downloaden.
Whitepaper DuMaVa subsidieregeling
Wie komt er in aanmerking voor de DuMaVa subsidie?
De DuMaVa subsidieregeling is speciaal opgesteld voor maatschappelijke instellingen, die vastgoed in Nederland bezitten en actief willen bijdragen aan een groenere toekomst. Of u nu een zorginstelling, onderwijscentrum, cultureel centrum of ander type maatschappelijke organisatie bent, als u de ambitie heeft om uw vastgoed te verduurzamen met maatregelen zoals groendaken, komt u mogelijk in aanmerking voor deze regeling.
Een groendak als duurzame maatregel
Groene daken zijn een opvallende en duurzame keuze binnen de DuMaVa maatregelen. Ze dragen onder andere bij aan:
- Regenwateropvang: Een groendak neemt regenwater op, waardoor de belasting op het riool afneemt.
- Isolatie: Een groendak zorgt voor een natuurlijke isolatielaag, waardoor het in uw gebouw in de zomer koeler zal zijn en in de winter warmer. Dit resulteert in een vermindering van energieverbruik.
- Biodiversiteit: De diverse sedumplanten bevatten voeding voor onder andere bijen en vlinders. Hierdoor neemt de lokale biodiversiteit toe!
NatureGreen heeft in het verleden ervaring op kunnen doen met veel mooie vastgoed projecten, zoals het Lyceum in Amsterdam. De onbenutte daken zijn omgetoverd tot biodiverse, groene daken!
Wilt u advies over een groendak op uw vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op.